Kleur met Zorg is aangesloten bij Vereniging Image Professionals

U oogt beter in uw beste kleuren

.

kleurmetzorg-pigmentatieKleuranalyse en pigmentatie

De kleur van uw huid, haren en ogen zijn genetisch bepaald.

Je  hebt  een unieke 'kleurenprint' die in de loop van de jaren pas op 'kleur' komt. Neem bijvoorbeeld je haar, waarschijnlijk had je als kind een andere kleur dan die je nu hebt en dat geldt ook voor de getinte huid.

Sterker nog, 67 % van de vrouwen boven de 18 jr. blijkt niet meer te weten wat hun oorspronkelijke haarkleur is! Dit wordt veroorzaakt door het veelvuldig verven of het vergrijzen van de eigen tint.

Ook chemotherapie heeft invloed op de haarkleur en het komt  voor dat de kleur en zelfs de structuur veranderen  wanneer het weer gaat groeien. Voor deze categorie mensen kan een kleurenanalyse ook uitkomst bieden!

kleurmetzorg-huidpigmentatieHiernaast zie je een  weergave van de verschillende kleurpigmenten melanine[bruiningspigment], caroteen[gele kleurstof] en hemoglobine[rode bloedkleurstof]. En die is bij iedereen verschillend!

Afhankelijk van de samenstelling spreken we van een  warme- koude of neutrale huid, haren en ogen en dat bepaalt in welk kleurentype je valt en wordt gekoppeld aan je personality.